Controlorii de trafic ai ROMATSA au anuntat o greva de avertisment de doua, miercurea viitoare, intre orele 11.00 si 13.00, potrivit Digi24.ro.

In acest interval, controlorii vor asigura doar 30% din traficul aerian, potrivit sursei citate, care noteaza ca ultimul protest de acest fel a avut loc in 1995.

Sindicalistii sunt nemultumiti de modul in care s-au negociat contractele colective de munca ale controlorilor si acuza faptul ca organigrama institutiei ingreuneaza si incarca numarul de posturi din regia autonoma de stat.

Aproximativ 2.500 - 3.000 de aeronave tranziteaza, in fiecare zi, teritoriul Romaniei. Pe durata grevei, va fi asigurat tranzitul pentru o treime dintre zboruri, ca si pentru aeronavele politiei, SMURD sau alte urgente.

Conducerea ROMATSA renunta "la toate propunerile avansate pe perioada negocierilor" si "isi exprima intentia de a accepta toate revendicarile sindicale", a declarat, dupa anuntul sindicalistilor, directorul general ROMATSA, Ion Aurel Stanciu.

Acesta a sustinut ca este "de acord cu incheiere contract in format propusa de sindicat cu conditia legala de a fi adus la zi cu realitatea existenta la data negocierii", fara a preciza la ce se refera exact.

Acesta a facut "apel la conducerea Ministerului Transporturilor ca luni sa mijloceasca o intalnire intre patronat si sindicat pentru a incerca o ultima solutie pentru a evita greva".