Valorile termice vor marca o scadere si in regiunile sudice si estice, astfel ca, la scara intregii tari, vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade, informeaza Mediafax. In jumatatea de sud-est a tarii, mai ales in timpul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice.

Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat, la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in Maramures si 32 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa intre 4...5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 21 de grade pe litoral.

La Bucuresti

Vremea se va raci accentuat fata de ziua precedenta, astfel ca maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate ziua, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, apoi va deveni variabil. Temperatura minima va fi de 15...16 grade.

La munte

Valorile termice vor scadea in masivele sudice si estice, astfel ca, in toata zona montana vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. In Carpatii de Curbura si estul Carpatilor Meridionali, mai ales in timpul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa pot depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat.

La mare

Vremea se va racori si va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros ziua cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 19 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.