Candidații la admitere se vor putea înscrie și online la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, fără a mai face un drum suplimentar pentru depunerea dosarului. Universitatea are o ofertă diversă a specializărilor, cuprinzând 83 de programe de studiu, pentru învățământ de zi și învățământ la distanță. Absolvenții de liceu au la dispoziție 3425 de locuri fără taxă.

Descopera Universitatea Alexandru Ioan Cuza din IasiFoto: www.uaic.ro

Pentru admiterea la licență, toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la examenul de Bacalaureat - fie media generală, fie media anumitor probe - , dar o parte dintre acestea au şi probe suplimentare.

La studii de master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" scoate la concurs 2300 de locuri fără taxă, pentru 143 de specializări.

Înscrierile, atât cele online, cât și cele de la sediul universității, se vor desfășura în perioada 13- 18 iulie 2015.

Iași, un pol IT cu prețuri rezonabile

Orașul Iași este, prin excelență, un oraș al studenției. Cu prețuri rezonabile, o viață culturală bogată, cu o comunitate studențească de peste 50.000 de tineri și posibilități aproape nelimitate de petrecere a timpului liber, Iașiul a devenit în ultimii ani și un punct important pe harta mondială în domeniile IT, industrie auto, industrie farmaceutică etc. Companii de renume internaţional precum Microsoft, Delphi, Endava, Ness Tehnologies, Capgemini şi Amazon şi-au deschis în Iași, în ultimii ani, puncte de lucru. Astfel, au fost create oportunități de carieră nu doar pentru absolvenții de informatică, ci și pentru restul domeniilor de studiu pe care le oferă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Colaborarea pe termen lung dintre universitate și companii, concretizată in realizarea de proiecte comune, stagiile de practică și internship-urile pentru studenți, adaptarea programelor de studii la nevoile pieței muncii, constituie doar o parte dintre eforturile depuse în vederea unei pregătiri temeice a studenților noștri pentru a fi căutați și apreciați atât de companiile din țară cât și de cele din străinătate.

Educație de excelență

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" este una dintre cele mai premiate comunități academice din România, care a format, de la începuturile sale, peste 150 de generații. Profesorii Universității “Alexandru Ioan Cuza” sunt nu doar la curent cu toate noutăţile din domeniile pe care le predau ci reprezintă, mulţi dintre ei, vârfuri ale domeniilor în care activează. Singurul român invitat să predea la Universitatea Cambridge la „Isaac Newton Institute For Mathematical Sciences” este profesor la Cuza.

Oportunități

Studenții de astăzi se bucură de numeroase oportunități: au acces la resurse educaționale de calitate, obțin o diplomă recunoscută și respectată, beneficiază de stagii în companii și conferințe cu specialiști de top și pot experimenta studiul și practica oriunde în Europa.

Detalii

Pe site-ulwww.admitere.uaic.ro se găsesc informaţii complete despre specializări și modul în care se calculează media de admitere la fiecare facultate.