Guvernul a aprobat miercuri printr-o Hotarare, deschiderea punctului de trecere a frontierei Nadlac II (Romania)- Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul international de persoane si marfuri. Conform acestei Hotarari, prin punctul de trecere al frontierei Nadlac II- Csanadpalota este interzis transportul de marfuri care trebuie supus controlului fitosanitar si veterinar, transportul de marfuri periculoase, precum si tranzitul vehiculelor lente, informeaza Guvernul.

O alta Hotarare adoptata astazi de Executiv, stabileste suplimentarea bugetului MAI, pentru Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, pentru achizitionarea de echipamente necesare completarii dotarii si operationalizarii Punctului de trecere a frontierei Nadlac II (Romania)- Csanadpalota (Ungaria). Suma totala destinata acestuia este de 280.000 lei si este asigurata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2015.

In programul pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania, Guvernul Romaniei prin Ministerul Transporturilor- Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., a promovat Investitia Autostrada Nadlac-Arad, si drum de legatura, care face parte din Reteaua- Europeana de Transport (TEN-T), ce tranverseaza tara noastra avand ca obiectuiv conexiunea intre Autostrada (A1) si Autostrada (M43), precum si amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II (Romania) ¬ Csanadpalota (Ungaria).

In prezent, intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare este in vigoare Acordul semnat la Bucuresti, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Conventiei dintre Romania si Republica Ungara privind controlul traficului rutier si feroviar, semnata la Bucuresti la 27 aprilie 2004.