Liderul comunistilor de la Chisinau, Vladimir Voronin, ii reproseaza presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, lipsa unor reactii din partea Bruxelles-ului fata de "politica expansionista si de acaparare a Republicii Moldova" a Romaniei, informeazadeschide.md.

Vladimir VoroninFoto: AGERPRES

Intr-o scrisoare adresata oficialului european presedintele PCRM sustine ca "autoritatile romane sustin actiunile de divizare teritoriala a Republicii Moldova".

"Un rol foarte distructiv in destabilizarea situatiei in tara, apeluri la divizare teritoriala il joaca autoritatile Romaniei si asa numitele comitete pentru unificarea Basarabiei", sustine Voronin.

Voronin sustine ca "astfel de interventii din partea Romaniei dureaza de 25 de ani". Mai mult, potrivit liderului comunist, "acestea s-au intensificat dupa aderarea Romaniei la UE, iar statul roman promoveaza o politica de distrugere si incorporare a Republicii Moldova".

Totodata, liderul comunist isi arata nedumerirea fata de faptul ca Bruxelles-ul si Strasbourg-ul "manifesta indiferenta ascunsa fata de manifestarile national-unioniste si profasciste".

In plus, Voronin solicita Parlamentatului European explicatii privind lipsa unor reactii la "declaratiile revansarde ale ex-presedintelui roman Traian Basescu".