Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, prin decret prezidential, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie Renita, care se afla la final de mandat.

Ambasadorul Iurie Renita a primit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Mare Cruce, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, citat de Mediafax. Distinctia i-a fost acordata "in semn de inalta apreciere pentru contributia personala pe care a avut-o la dezvoltarea relatiilor de cooperare economica, culturala si politica dintre Romania si Republica Moldova".

Distinctia a fost acordata la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Iurie Renita si-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni in 22 iulie 2010.

La 9 iunie, Guvernul de la Chisinau a decis rechemarea a cinci ambasadori ai Republicii Moldova, printre care si Iurie Renita, aflat la final de mandat. Guvernul Republicii Moldova nu a precizat cand vor fi cunoscute numele noilor ambasadori.

Marti, presedintele Klaus Iohannis se va intalni la Suceava, cu omologul sau moldovean, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmand sa sustina o declaratie de presa comuna la "Universitatea Stefan cel Mare". Programul include si acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava presedintelui Nicolae Timofti.