Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de canicula valabila pentru vestul tarii, unde marti si miercuri se vor inregistra temperaturi de pana la 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cod Portocaliu de caniculaFoto: Meteo Romania

Astfel, marti, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

In dupa-amiaza zilei de marti, 7 iulie, in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Si miercuri vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.