Aproximativ 30.000 de oameni au participat la Marea Adunare Nationala care a avut loc duminica in centrul Chisinaului, eveniment organizat de sustinatorii unirii cu Romania, informeaza Agerpres, citand un comunicat al organizatorilor. "Treizeci de mii de participanti la Marea Adunare Nationala de la Chisinau au votat Unirea cu Romania. Din centrul Chisinaului, unionistii au plecat pe jos, in Marsul lui Stefan cel Mare, spre Bucuresti", se arata in comunicat.

De la tribuna amplasata in Piata Marii Adunarii Nationale au luat cuvantul reprezentanti ai diferitelor categorii sociale. Ca oaspeti de seama au fost doi parlamentari de la Bucuresti, ""care au salutat lucrarile Marii Adunari Nationale si dorinta legitima a poporului nostru de a se reunifica"".

Toata manifestatia s-a desfasurat sub efigia lui Stefan cel Mare. "Ghidati de memoria si imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit in mars spre Bucuresti. Ii chemam alaturi de noi pe toti cei din localitatile in care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem sa mergem pe jos si sa le cerem fratilor de peste Prut sa ne accepte Unirea. Domnule presedinte Iohannis, primiti-ne acasa! ", a declarat Anatol Ursu, presedintele Miscarii Civice Tinerii Moldovei, una dintre asociatiile organizatoare.

Comunicatul informeaza, de asemenea, ca marsul unionistilor se va derula pe jos in urmatoarele zile, urmand traseul Straseni-Lozova-Calarasi-Cornesti-Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sambata, 11 iulie, la ora 10:00, intr-o refacere la scara mare a Podurilor de flori. Organizatorii ii invita pe toti doritorii sa se alature marsului sau sa vina la Prut, toate actiunile fiind autorizate si conditiile necesare fiind asigurare (transport, cazare, etc.).

Este prima data in ultimii ani cand actiunile in favoarea unirii cu Romania au un astfel de sprijin popular, se precizeaza in comunicat.