Temperaturile maxime vor depasi 30 de grade, incepand de duminica, in toata tara, si vor ajunge pana la 33 - 34 de grade in Muntenia, Banat, Crisana si Moldova, informeaza Mediafax citand estimari ale Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In Muntenia, incepand de duminica, vremea se va incalzi astfel ca, in timpul saptamanii, va deveni calduroasa, local caniculara la campie, cu medii ale temperaturilor diurne de pana la 34 de grade si a celor nocturne de pana la 18 grade.

In Dobrogea, vremea se va incalzi, astfel incat temperaturile diurne vor ajunge in medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade.

Saptamana viitoare, in Moldova, vremea va deveni calduroasa, izolat caniculara, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de pana la 33 de grade si a celor nocturne de pana la 18 grade.

In Banat, vor fi medii regionale ale maximelor de 30 - 33 de grade, iar de miercuri vor fi maxime, in medie, in jurul valorii de 34 de grade. Temperaturile minime vor creste la randul lor pana la valori medii de 18 - 19 grade. De luni pana joi, sunt asteptate averse in general slabe cantitativ.

Si in Crisana, de miercuri, vor fi maxime, in medie regionala, de 33 - 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 17 - 18 grade.

Saptamana viitoare in Transilavania media temperaturilor maxime vor fi de 30 - 31 de grade, iar a celor minime, de 11 - 12 grade.

In Maramures mediile regionale ale maximelor se vor situa in jurul a 32 de grade. Temperaturile nocturne vor ajunge pana la medii de 15 - 16 grade.