Peste 230 de bucuresteni inoata pentru a strange fonduri pentru diferite cauze caritabile, sambata, la cea de-a treia editie a Swimathon Bucuresti, ce are loc la Complexul Sportiv Dinamo, anunta Mediafax. Evenimentul de atragere de fonduri aduce la start 16 cauze din comunitate, 48 de echipe si peste 230 de inotatori - oameni cu spirit civic, angajati din companii, antreprenori si chiar copiii, alaturi de persoane publice, artisti si sportivi.

Swimathon este un mecanism prin care organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor.

Organizatorii isi propun sa stranga peste 120.000 lei pentru proiectele inscrise pe swimathonbucuresti.ro si asteapta 1.000 de spectatori la eveniment.

Campania Swimathon Bucuresti 2015 strange fonduri pentru proiecte din domenii diverse - sanatate, educatie, muzica, dezvoltare personala, implicare civica. Bugetele initiativelor inscrise sunt cuprinse intre 8.000 si 27.000 de lei.

Fiecare echipa de inotatori are maximum cinci membri, fundraiseri-eroi, care si-au mobilizat propriile retele sociale pentru donatii.

Printre proiectele pentru care se strang fonduri la aceasta editie a Swimathon Bucuresti, sunt: infiintarea primei banci de lapte matern din tara (Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania), realizarea de manuale si caiete de exercitii pentru cursurile de arhitectura, materie optionala la clasele primare (Asociatia De-a Arhitectura), transport scolar adaptat elevilor cu dizabilitati motorii (Fundatia Motivation Romania), mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educatie Alternativa din cartierul Ferentari (Fundatia Policy Center for Roma and Minorities), sustinerea Casei Agar, centru rezidential pentru victime ale violentei domestice si saraciei (Asociatia Touched Romania), asistenta in advocacy acordata grupurilor si comunitatilor locale (Centrul de Resurse pentru Participare Publica), o tabara muzicala pentru copii, care pleaca de la convingerea ca oricine poate invata sa cante (Asociatia Music Camp International).

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica strange bani pentru a trimite echipa Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore, Asociatia Invingem Autismul, pentru ca 30 de copii sa primeasca tratament individual gratuit la centrul multidisciplinar, Asociatia MagiCamp, pentru o tabara destinata copiilor cu afectiuni oncologice Asociatia Unu si Unu, pentru prima forma de sprijin telefonic din Romania pentru familiile cu copii prematuri, Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare s-a inscris cu o initiativa de editare a unei carti pentru copii al carei erou este un baietel afectat de epilepsie - personaj real, care va si inota la eveniment, Fundatia Make-A-Wish Romania aduce la Swimathon un proiect dedicat indeplinirii dorintelor copiilor care sufera de afectiuni medicale ce le pun in pericol viata, Scoala de Valori vine la Swimathon cu o tabara de autocunoastere pentru fetele cu varsta intre 17 si 21 de ani, care au nevoie de indrumare pentru primii pasi in viata adulta, iar Fundatia Special Olympics Romania atrage fonduri pentru a sustine participarea delegatiei romanesti de sportivi cu dizabilitati la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics.

Donatiile se pot face la bazin, in timpul competitiei, sau pana la 31 iulie, online pe platforma swimathonbucuresti.ro.

Evenimentul se afla la a treia editie la Bucuresti si este organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti (FCB).

In paralel, au loc editii ale evenimentului caritabil la Cluj, Oradea, Targu Mures si Iasi.

Swimathon se desfasoara de sase ani in Romania prin fundatiile comunitare locale si a finantat pana acum peste 230 de proiecte cu peste 1,3 milioane de lei, stransi de la aproape 10.000 de donatori. In anul 2014, Swimathon a avut loc in sapte orase din tara.

Fundatia Comunitara Bucuresti colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 11 fundatii comunitare din tara.