Aeroportul Oradea va fi inchis pana in septembrie pentru construirea unei noi piste 

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 2 iulie 2015, 12:36 Actualitate | Esenţial

Aeroportul Oradea, care incepand de anul trecut se afla intr-un program de modernizare, va fi inchis din 6 iulie, pentru construirea unei noi piste, baza aeriana urmand sa fie din nou operationala din 2 septembrie, cand vor putea opera si avioane de mare capacitate.

Directorul operational al Aeroportului Oradea, Marian Ghitea, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca in 6 iulie incepe a doua etapa a programului de modernizare a bazei aeriene, fiind necesara suspendarea tuturor zborurilor.

Conform sursei citate, aeroportul va fi inchis complet intre 6 iulie si 2 septembrie, timp in care va fi construita o noua pista de rulare pe locul celei vechi. Noua pista va fi mai lunga, urmand sa aiba 2.100 de metri, fata de 1.800 de metri in prezent, astfel ca va permite aterizarea aeronavelor de mare capacitate.

In februarie 2014, reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai Aeroportului Oradea au semnat contractul de finantare pentru proiectul "Extindere si modernizare suprafete aeroportuare la R.A. Aeroportul Oradea".

Proiectul a fost aprobat in cadrul Programului Operational Sectorial "Transport" 2007-2013 si are o valoarea de 129.709.555 lei, din care 81.601.511 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Suma de 35.181.349 lei este asigurata de la bugetul de stat, iar constributia Consiliului Judetean Bihor este de 12.926.695 lei.

Pe langa construirea noii piste, proiectul include realizarea unui sistem de balizaj luminos de categoria a II-a si a unei platforme de imbarcare-debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de sase aeronave.

Toate lucrarile ar urma sa fie incheiate in luna octombrie.
Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

2256 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică