Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, miercuri, ca la rectificarea bugetara din luna iulie bugetul Autoritatii Nationale a Penitenciarelor (ANP) va fi suplimentat in vederea imbunatatirii conditiilor din fiecare unitate, in contextul comndamnarilor tot mai dese ale Romaniei la CEDO, informeaza Mediafax.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Intrebat cum vede problema condamnarilor tot mai dese la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) vizand conditiile din penitenciarele romanesti, Cazanciuc a declarat ca acestea trebuie imbunatatite.

El a precizat ca, in incercarea de a gasi finantare europeana pentru rezolvarea acestei probleme, el si 11 omologi ai sai s-au adresat Comisiei Europene, care urmeaza sa trimita un raspuns.

Intrebat ce masuri concrete pregateste ca ministru al Justitiei in aceasta privinta, Cazanciuc a aratat ca la rectificarea bugeara din luna iulie bugetul ANP va fi suplimentat si va fi creat un program prin care sa fie imbunatatite conditiile din fiecare penitenciar in parte.

"Nu vom putea face minuni. Dar sigur vom imbunatati conditiile, incepand de la conditiile de cazare efectiva pana la accesul la anumite lucruri obisnuite, pentru o persoana privata de libertate", a mai spus Cazanciuc.