Deputatul Sebastian Ghita a acuzat miercuri faptul ca procurorii au trimis la banca unde are cont o adresa potrivit carei sechestrul este nelimitat iar el nu are voie sa fac nicio plata.

"I-am spus si domnului judecator, cred ca sunt primul cetatean din Romania fata de care s-a dispus sechestru nelimitat", a spus deputatul, la iesirea de la Inalta Curte, unde a cerut ridicarea sechestrului asigurator instituit de procurorii DNA pe bunurile sale,

"Si eu platesc fatura la curent, factura la apa, factura la gaze, asigurarile pentru copii, ca orice om din tara asta. Chestiunea ma impiedica sa exist", a sustinut el, aratand ca luni a trimis o plangere procurorului general.

Sebastian Ghita a declarat ca acest sechestru nelimitat a aparut din "graba" cu care procurorii au facut actele, graba "in care nu s-au putut descrie activitati si sume".

"Cand impui unui cetatean o astfel de masura trebuie sa stii foarte bine ce a facut. Nu pot accepta acuzatia: Esti cetateanul Ghita si trebuie sa te urmarim", a mai spus deputatul.

Deputatul declarase miercurea trecuta, la iesirea de la DNA Ploiestica "absolut toata lumea" din jurul sau are sechestru, iar in cazul lui "suma este nelimitata", acuzand ca in Romania nu se urmaresc fapte, ci "oameni si familii": "Au pus sechestru pana si pe conturile mamei mele".

Potrivit unui comunicat DNA de miercuri, in perioada 2000 - 2015, Sebastian Ghita a obtinut importante sume de bani in mod nelegal- prin traficarea influentei - sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la baza operatiuni reale. Banii au fost 'spalati' printr-o multitudine de operatiuni financiar - bancare fara justificare economica, iar ulterior, o parte din acestia au fost folositi in scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 si presedintiale din anul 2014.