Marti, vremea va fi in general instabila in regiunile din vestul, sud-vestul si centrul tarii, precum si la munte unde temporar innorarile se vor accentua si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Fenomenele vor fi mai frecvente si mai intense in a doua parte a zilei cand ploile vor avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici, mai ales in orele serii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 29 de grade, iar cele minime vor fi de la 9...10 grade in depresiunile intramontane pana la 19...20 de grade pe litoral.

Bucuresti

Marti, cerul va fi variabil, cu unele innorari in special in orele serii cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade, iar cea minima de 15...17 grade.

In tara

Miercuri, vremea se va mentine in general instabila in Maramures, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei si zonele montane si submontane unde vor fi innorari temporar accentuate si, in special in a doua parte a zilei, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Incepand cu orele serii fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local si in Moldova.

Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp, iar izolat, mai ales la munte, 25...30 l/mp. Vor fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene pot aparea cu totul izolat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 29 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.