Timp de zece zile peste 1.500 de militari din fortele speciale din Romania, Republica Moldova, Statele Unite, Bulgaria, Georgia, Grecia, Polonia si Turcia s-au antrenat in sud-estul Romaniei in cadrul exercitiului Rousofex 15. Militarii au participat la simulari de operatiuni strategice, asistenta militara, actiuni directe si contra-teroriste, unul dintre exercitiile tactice executate fiind in largul marii, la bordul platformei petroliere Gloria.

Militar turc alaturi de Fortele Speciale RomaneFoto: Ambasada SUA la Bucuresti/ Facebook

Intre 16 si 26 iunie in mai multe puncte din sud-estul Romaniei mai bine de 1.500 de militari din fortele speciale din Romania, Republica Modlova, Statele Unite, Bulgaria, Georgia, Grecia, Polonia si Turcia s-au antrenat in cadrul exercitiului Rousofex 15 dpentru operatiuni strategice, asistenta militara, actiuni directe si contra-teroriste. Potrivit MApN, este cel mai amplu exercitiu desfasurat de Fortele Speciale din Armata Romana in acest an.

Exercitiile au avut loc in garnizoanele Bacau, Braila, Buzau si Constanta, poligoanele de la Babadag si Capu Midia, aerodromurile din Bacau, Boboc, Ianca si Mihail Kogalniceanu.

In Poligonul Capu Midia au avut loc actiuni tactice si trageri de lupta, in timp ce in portul militar Braila au avut loc actiuni pentru rezolvarea unei situatii tactice specifice.

Pe Aerodomul Bobocu au avut loc exercitii de imbarcare, transport si parasutare, iar pe Aerodromul Ianca au avut loc actiuni parasutare si lupta, potrivit navy.ro.

La bordul platformei petroliere Gloria a avut loc un exercitiu tactic la care au participat fregata "Regina Maria", mai multe ambarcatiuni si elicoptere ale fortelor Navale Aromane, precum si unitati militare specializate din mai multe tari.

Sursa imaginilor:MApN (Facebook), Fortele Navale Romane (navy.ro) si Ambasada SUA la Bucuresti (Facebook)

Un militar turc alaturi de militari romani din cadrul Fortelor Speciale ale Armatei

Un militar american si un militar roman in timpul unui exercitiu. In fundal, Humvee-uri din dotarea Armatei Romane

Actiuni de parasutare ale militarilor Batalionului 630 Parasutisti "Smaranda Braescu", pe aerodromul de la Ianca

Trupele Speciale intr-un elicopter IAR 330 Puma

IAR 330 Puma Naval deasupra platformei petroliere Gloria

La bordul Fregatei "Regina Maria"

Actiune a Fortelor Speciale din cadrul Armatei

Elicopter american Blackhawk din care coboara militari romani si americani

Humvee-urile Fortelor Speciale din cadrul Armatei Romane

Ambarcatiunea de Asalt "Fulgerul 3"

Scanfandru participant la exercitiile Rousofex 15

Militari americani si romani in port, inaintea unui exercitiu

Fortele Speciale ale Armatei Romane

Militari pregatiti de a lua cu asalt o ambarcatiune