Regia Nationala a Padurilor - Romsilva spune ca 2,32 milioane de hectare din fondul forestier pe care il administreaza sunt certificate, fiind una dintre cele mai mari suprafete din Europa, iar certificarea atesta un management responsabil al padurilor.

Romsilva are in administrare fondul forestier de stat, care in 2014 era de 3,2 milioane de hectare, precum si 1,08 milioane de hectare din fondul forestier privat, potrivit unui raspuns al regiei la solicitarea Mediafax.

In 2005, Romsilva avea in administrare 4,23 de milioane de hectare care reprezentau padurile proprietate publica a statului, dar in ultimii 10 ani a fost retrocedata o suprafata totala de un milion de hectare de padure.

Daca in 2005 fusesera retrocedate 2,15 milioane de hectare de padure, in 2014 suprafata retrocedata a ajuns la 3,18 milioane de hectare.

Pe de alta parte, a crescut suprafata padurilor private administrate de Romsilva, de la 585.468 de hectare in 2005.

Romsilva detine certificat FSC (Forest Stewardship Council - Consiliul de Administrare Forestiera) pentru management forestier, in cadrul a 215 ocoale silvice (din 323) din subordinea a 28 de directii silvice (din 41), situate in diferite zone ale tarii, cu o suprafata totala certificata de aproximativ 2,32 milioane ha fond forestier proprietate publica a statului, se arata intr-un comunicat al regiei.

Astfel, Romania este una din tarile cu cele mai mari suprafete de paduri certificate in Europa, potrivit Romsilva.