Directia Nationala Anticoruptie anunta ca doi colonei, un locotentenent colonel si un plutonier adjutant din cadrul ISU Teleorman au fost trimisi in judecata sub control judiciar pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.

Potrivit procurorilor, in perioada februarie - august 2014, Graure Petre si Jantea Doina, in calitate de administratori ai doua societati comerciale furnizoare de formare profesionala, au organizat sapte cursuri de formare profesionala cu 120 cursanti, in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, carora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor cursanti trebuia realizata de cei patru angajati ISU acuzati acum de procurori -Mirlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru si Hampu Vasilica, desemnati in acest sens de catre comisia de autorizare Teleorman.

In realitate, niciunul dintre cursanti nu a efectuat vreo ora din cele 118 prevazute in programa pentru pregatirea teoretica si practica. De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate inscrisurile prevazute de lege a se intocmi pentru organizarea si desfasurarea cursurilor si examinarilor fiind false, acuza Directia Nationala Anticoruptie.

Comunicatul DNA:

"Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata,

1. sub control judiciar, a inculpatului colonel MIRLOGEANU REMUS, prim-adjunct al inspectorului sef al I.S.U. "A. D. Ghica" al judetului Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 3 (trei) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals intelectual, in forma continuata (49 acte materiale),

- uz de fals, in forma continuata (15 acte materiale),

2. sub control judiciar, a inculpatului colonel CHIVU AUREL, adjunct al inspectorului sef al I.S.U. "A. D. Ghica" al judetului Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 4 (patru) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals intelectual, in forma continuata (91 acte materiale),

- uz de fals (19 acte materiale),

3. sub control judiciar, a inculpatului locotenent colonel HAMPU VASILICA, sef Centru Operational in cadrul I.S.U. "A. D. Ghica" al judetului Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 4 (patru) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals intelectual in forma continuata (35de acte materiale),

- uz de fals in forma continuata (20 de acte materiale),

4. sub control judiciar, a inculpatului plutonier adjutant sef ION ALEXANDRU, subofiter in cadrul I.S.U. "A.D. Ghica" al judetului Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 3 (trei) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals intelectual in forma continuata (14 acte materiale),

- uz de fals in forma continuata (14 acte materiale),

5. in stare de arest la domiciliu, a inculpatului GRAURE PETRE, fost ofiter la I.S.U. "A.D. Ghica" al judetului Teleorman, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

-7 (sapte) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata (102 acte materiale),

-fals intelectual, in forma continuata (169 de acte materiale),

-uz de fals, in forma continuata (48 acte materiale),

6. in stare de arest la domiciliu, a inculpatei JANTEA DOINA, in sarcina careia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 3 (trei) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- 4 (patru) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, savarsite in forma complicitatii,

- fals intelectual in forma continuata (121 de acte materiale, din care 53 in forma autoratului si 68 in forma complicitatii),

7. S.C. BIANCALEX. S.R.L. - Alexandria, persoana juridica, in sarcina careia s-au retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 4 (patru) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals material in inscrisuri oficiale, forma continuata (87 de acte materiale),

- fals intelectual, in forma continuata (95 de acte materiale),

- uz de fals in forma continuata (27 de acte materiale),

8. S.C. CADLEX. S.R.L. - Alexandria, persoana juridica in sarcina careia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- 3 (trei) infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata (15 acte materiale),

- fals intelectual, in forma continuata (74 acte materiale),

- uz de fals, in forma continuata (21 acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii militari au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie - august 2014, inculpatii Graure Petre si Jantea Doina, in calitate de administratori ai celor doua societati comerciale furnizoare de formare profesionala, au organizat sapte cursuri de formare profesionala cu 120 cursanti, in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, carora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor cursanti trebuia realizata de inculpatii Mirlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru si Hampu Vasilica, desemnati in acest sens de catre comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de catre conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "A.D. Ghica".

In realitate, niciunul dintre cursanti nu a efectuat vreo ora din cele 118 prevazute in programa pentru pregatirea teoretica si practica.

De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate inscrisurile prevazute de lege a se intocmi pentru organizarea si desfasurarea cursurilor si examinarilor fiind false.

Prejudiciul se ridica la suma de 76.200 de lei, constand in sumele de bani achitate de catre cursanti.

In cauza, a fost dispuse masuri asiguratorii asupra unor bunuri ce apartin inculpatului GRAURE PETRE.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.

In cauza, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Serviciul Judetean Anticoruptie Teleorman.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."