Curtea de Apel Oradea a respins joi contestatiile celor 10 medici si asistenti de la Serviciul Expertiza Medicala al Casei de Pensii Bihor fata de masura de arest preventiv instituita in urma cu o saptamana de Tribunalul Bihor, dupa ce acestia au fost retinuti pentru luare de mita, informeaza Agerpres.

Decizia luata joi de Curtea de Apel este definitiva.

Potrivit comunicatului instantei, Curtea de Apel Oradea a respins contestatiile formulate de cei cinci medici - Vasile Salajan (seful Serviciului), Anca Domnica Grigorescu, Ovidiu Plesa, Emilia Mariana Cun, Ana Gut, respectiv de cinci asistenti: Ioana Precup, Monica Teodora Ignat, Ladislau Johannis Pelle, Violeta Dorina Cosa si Gianina Mihaiela Adriana Tigan. Tribunalul Bihor a dispus arestarea lor preventiva pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 18 iunie pana pe 17 iulie inclusiv.

Cei zece angajati ai Serviciului de Expertiza Medicala au fost retinuti pe 17 iunie, intr-o ampla actiune a politistilor de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, si arestati a doua zi, pentru luare de mita. Anchetatorii au descoperit ca in peste 700 de cazuri angajatii respectivi au luat mita pentru intocmirea dosarelor medicale pentru incadrarea intr-un grad de invaliditate.

Anchetatorii au descoperit in locuintele si conturile verificate peste 5 milioane de euro. Doar din casele medicilor si a rudelor lor au fost ridicate 2,8 milioane de lei.