Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, joi, ca nu stie daca unui parlamentar i se poate interzice sa isi exercite mandatul, ca masura in cadrul controlului judiciar, insa nu a dorit sa comenteze situatia lui Sebastian Ghita, precizand ca ar insemna sa se antepronunte.

Foto:

"Exista o prevedere in regulamentul Camerei Deputatilor prin care se poate interzice participarea la lucrari pe o perioada de timp. Nu stiu daca se poate si in cadrul masurii de control judiciar. Nici nu am auzit de asa ceva", a spus Augustin Zegrean, citat de Mediafax.

Presedintele Curtii Constitutionale a adaugat ca nu poate sa faca declaratii, pentru ca ar insemna sa se antepronunte, in legatura cu faptul ca lui Sebastian Ghita i-au interzis procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa desfasoare activitatea de deputat, masura luata in cadrul controlului judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani si coruperea alegatorilor.

"Nu pot sa ma pronunt pentru ca am auzit ca va ajunge la Curte si atunci se va spune ca m-am antepronuntat", a precizat Zegrean.

Deputatul independent Sebastian Ghita a trimis o scrisoare Camerei Deputatilor in care reclama un abuz din partea Directiei Nationale Coruptiei, care i-a interzis miercuri sa paraseasca Ploiestiul si sa "desfasoare activitatea in calitatea de deputat", afirmand ca este o decizie "grava" si "neconstitutionala" si solicitand Parlamentului sa reactioneze.

Scrisoarea a fost trimisa miercuri de catre Biroul Permanent catre Comisia Juridica, cu termen de o saptamana pentru solutionare, desi miercuri Parlamentul intra in vacanta.

Ghita mai spune ca intentioneaza sa sesizeze si Procurorul General si ministrul Justitiei.