Curtea de Apel Constanta a respins miercuri ca fiind nefondata cererea lui Mircea Basescu de modificare a interdictiei de a nu parasi judetul Constanta, impusa in cadrul controlului judiciar, informeaza Agerpres.

Aceeasi decizie a fost luata de judecatori si fata de Marian Capatana, acesta solicitand sa i se ridice interdictia de a parasi municipiul Bucuresti.

Dupa ce, pe 18 iunie, judecatorii Tribunalului Constanta au admis cererea de schimbare a masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul lui Mircea Basescu si a complicelui acestuia, Marian Capatana, cei doi au contestat la Curtea de Apel limitele teritoriale pe care nu trebuie sa le depaseasca, solicitand sa se poata deplasa pe teritoriul tarii.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Dupa ce au fost cercetati in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.