Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu sef la SIE, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens. In acest moment, sef interimar al SIE este generalul Silviu Predoiu.

Klaus Iohannis si MR Ungureanu la un miting electoralFoto: AGERPRES

Nominalizarea lui MRU pentru al doilea mandat in fruntea SIE vine pe fondul plecarii temporare a premierului Victor Ponta din fruntea Guvernului, unde este inlocuit de Gabriel Oprea (UNPR). Oprea a avut ieri un rol decisiv in trecerea prin Parlament a Strategiei Nationale de Aparare propusa de presedintele Klaus Iohannis, desi PSD a boicotat votul.

De asemenea, in ultima perioada procurorii anticoruptie au instrumentat mai multe dosare ale unor oameni de afaceri considerati de analisti drept apropiati de SIE.

Ora 12.13: Reactia lui MR Ungureanu: Este o onoare pentru mine. Votul in Parlament e sacru, vom vedea care e rezultatul. Cutuma e ca sefii de servicii sa fie din Opozitie, PNL e acum in Opozitie