Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris are, in premiera, un vicepresedinte roman

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 22 iunie 2015, 11:25 Actualitate | Esenţial

Avocatul Crenguta Leaua a fost numit vicepresedinte al Curtii Internationale de Arbitraj, de la Paris, urmand sa preia functia la 1 iulie, informeaza Mediafax.

Curtea este condusa de un presedinte, secondat de 17 vicepresedinti, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea institutiei a fost desemnat francezul Alexis Mourre.  

"Este pentru prima data cand in lista vicepresedintilor Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris se regaseste un jurist dintr-o tara din Europa de Est, alta decat Rusia. Aceasta numire vine dupa incheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curtii, perioada in care m-am straduit sa am o implicare concreta si semnificativa in activitatea acestei institutii arbitrale", a declarat Leaua, intr-un comunicat. 

Curtea Internationala de Arbitraj ICC Paris este cea mai importanta institutie arbitrala la nivel global. Are sediul la Paris si birouri teritoriale in New York si Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricarui stat. 

Un numar semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul Romaniei sau cu participarea juristilor romani. 

In componenta Curtii se regasesc membri numiti dintre candidatii desemnati de peste 80 de state reprezentate in cadrul ICC Paris. 

Rolul principal al Curtii este de a asigura administrarea arbitrajului in bune conditii, cu respectarea drepturilor partilor si cu scopul asigurarii recunoasterii si executarii hotararilor pronuntate de tribunalele arbitrale.  

Crenguta Leaua este conferentiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucuresti si cadru didactic asociat in cadrul programului de masterat in Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. 

Este arbitru cu experienta in peste 100 de cazuri, fiind inclusa pe listele de arbitri ale curtilor de arbitraj de pe langa camerele de comert si industrie din Romania, Austria, Polonia, Bulgaria si Slovenia, precum si din Kuala Lumpur si Shanghai. 

De asemenea, este listata ca arbitru la Centrul de Arbitraj si Mediere al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (Geneva). 

Este membra a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA si a Swiss Arbitration Association ASA. 

Este avocat in cadrul "Leaua & Asociatii", fiind specializata in domeniul arbitrajului comercial international, cu experienta ampla si in arbitrajul privind investitiile straine.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

2709 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri