Avocata premierului a venit la DNA pentru a prezenta documente care sa justifice faptul ca Victor Ponta nu se poate prezenta nici luni pentru a fi audiat in dosarul in care este urmarit penal, intrucat este in continuare in Turcia, pentru tratamentul de recuperare dupa operatia la genunchi, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocata Loredana Radu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.00 şi nu a dorit să spună ce le va comunica procurorilor despre Victor Ponta sau dacă va prezenta anchetatorilor documente medicale din care rezultă că premierul nu se poate prezenta la audieri.

Victor Ponta a declarat, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca nu este autosuspendat din functie si ca ipoteza ca ar fi plecat in Turcia pentru a scapa de presiunea DNA este "o imbecilitate sustinuta de basisti.

Premierul a anuntat duminica, intr-o postare pe Facebook, ca medicii din Turcia au decis ca poate fi externat, urmand ca in urmatoarele 7 zile sa parcurga zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere, dupa care doua saptamani de fizioterapie si recuperare.

Victor Ponta precizeaza ca in maxim 28 de zile isi poate relua activitatea normala si ca luni dimineata va trimite presedintelui Klaus Iohannis o adresa prin care ii solicita sa il desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de prim ministru, inclusiv conducerea sedintelor de Guvern, in aceasta perioada.

Plenul Camerei Deputatilor a respins pe 9 iunie solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii a urmaririi penalea premierului Victor Ponta pentru trei infractiuni de conflict de interese, dupa ce proiectul de hotarare prin care se respinge cererea de urmarire penala a fost adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva.

Cele trei fapte incriminate de DNA se refera la numirea succesiva a lui Dan Sova in functia de ministru, si pentru inceperea urmaririi penale era nevoie de acceptul Camerei Deputatilor.

Victor Ponta este insa urmarit penal pentru alte fapte, savarsite ca avocat inainte de a fi premier: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 fapte), complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.