Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru a declarat, duminica, la Iasi, ca ar putea fi schimbata modalitatea de corectare a lucrarilor de la Bacalaureat, informeaza Agerpres.

"Am propus ministrului Campeanu, joi, in spiritul corectitudinii depline, sa avem rezultate la Bacalaureat conforme cu pregatirea absolventilor de liceu certificate prin corectura tezelor in alte judete", a spus, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi, Vasile Salaru, secretar de stat pe probleme de Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei.

Salaru, care este si copresedinte al filialei iesene al ALDE, a explicat ca lucrarile scrise de elevii care sustin Bacalaureatul ar putea fi stranse la nivelul centrului judetean si trimise ulterior cu Jandarmeria intr-un alt judet, la fel cum se intampla si la examenul de titularizare al profesorilor. Repartizarea lucrarilor ce urmeaza sa fie corectate s-ar putea face prin tragere la sorti, astfel incat nimeni sa nu stie in prealabil unde si de catre cine urmeaza a fi corectate.

"Consider ca in acest fel protejam si profesorii si elevii, si avem o oglinda reala a pregatirii absolventilor din promotia 2015. Urmeaza ca aceasta metodologie sa fie definitivata luni. Marti, domnul ministru Campeanu va decide daca emite un ordin pentru a se realiza acest lucru", a spus secretarul de stat Vasile Salaru.

Astfel, considera oficialul iesean, va fi inlaturata orice suspiciune de frauda iar profesorii corectori vor fi protejati de orice suspiciuni.

"Conteaza ideea noastra de corectitudine totala si, in acelasi timp, de protectie a cadrelor didactice. Ma intrebati de ce? Fiecare mai are un vecin, un prieten, un cunoscut, un deputat sau un senator care, in fine, incearca sa obtina o anumita influenta poate asupra notei la bacalaureat a copilasului", a explicat Vasile Salaru.