Politistii de frontiera din Botosani si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au descoperit, vineri, in timpul uneia din cele 24 de perchezitii efectuate la membrii unei grupari specializata in contrabanda cu tigari, peste 500 de pachete de tigari ascunse in stupi de albine, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului teritorial al Politiei de Frontiera, Minodora Racnea, tigarile erau ambalate in saci de plastic si ascunse in stupii fara albine aflati in curtea unei gospodarii.

In total, in urma perchezitiilor la cele 24 de locatii, au fost descoperite si ridicate 1.700 pachete de tigari de diferite marci, o suma de 67.796 lei, aparatura specifica de supraveghere si monitorizare, 19 telefoane mobile, un pistol cu bile marca Bawer si alte inscrisuri utile cauzei.

Dupa audierea celor 20 de persoane suspectate ca fac parte din grupare, procurorii DIICOT au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de trei barbati, dar si masura controlului judiciar fata de alte patru persoane.

In perioada decembrie 2014- mai 2015, gruparea, format din cetateni romani si moldoveni, ar fi introdus ilegal in Romania peste 50.000 de pachete de tigari, prejudiciul creat statului depasind 500.000 de lei.