Tanarul care, in urma cu mai bine de o luna, a injunghiat un barbat pe strada, in Centrul Vechi al Capitalei, in urma unui conflict spontan, a fost retinut pe un aeroport din Spania, anunta B1 Tv. Barbatul era dat in urmarire internationala dupa ce a injunghiat un alt tanar, in urma cu o luna, la intersectia strazilor Selari si Lipscani din Bucuresti. El a fost identificat datorita imaginilor inregistrate de camerele video din zona incidentului si declaratiilor martorilor.

In noaptea de 15 spre 16 mai, un barbat in varsta de 36 de ani a fost injunghiat de mai multe ori in zona toracelui de catre un individ necunoscut, in Centrul Vechi al Capitalei, la intersectia strazilor Selari si Lipscani, anchetatorii solicitand, in acest caz, sprijinul cetatenilor care au vazut incidentul.

In urma cercetarilor desfasurate in cauza, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in zona, in imagini observandu-se atat momentul producerii agresiunii, cat si faptul ca agresorul si persoanele care il insoteau au parasit in graba locul faptei, imediat dupa injunghierea victimei.

Catalin Serban era cautat din 18 mai, cand complicele sau, Mircea Grozea, s-a predat. Grozea a fost arestat atunci, iar in cazul lui Serban, procurorii au cerut arestarea preventiva in lipsa, dupa ce, timp de mai bine de trei saptamani, au asteptat ca acesta sa fie prins, potrivit Mediafax.

Cei doi sunt suspectati ca, in noaptea de 15 spre 16 mai, in Centrul Vechi al Capitalei, la intersectia strazilor Selari si Lipscani, ar fi injunghiat un barbat in varsta de 36 de ani, dupa ce acesta ar fi intrat intr-un conflict cu cei doi tineri. Barbatul a fost injunghiat de mai multe ori in piept, fiind atunci transportat de urgenta la spital, in stare grava.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucuresti, cei doi barbati au fost identificati inclusiv cu ajutorul oamenilor care fie au venit la Politie, fie au sunat la numarul de urgenta 112 si au oferit informatii.

"Avand in vedere lipsa indiciilor cu privire la identitatea persoanelor in cauza, la data de 16 mai 2015, am formulat, prin intermediul mass-media, un apel catre persoanele care puteau furniza detalii referitoare la agresiunea comisa. In urma acestui apel, au fost obtinute numeroase informatii de la persoane care s-au prezentat la organele de politie ori au apelat numarul unic de urgenta, in baza carora au fost identificate persoanele implicate in agresiune", a aratat Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Mircea Grozea s-a predat afirmand ca nu a mai suportat presiunea mediatica.