Medicul Catalin Cirstoiu, care a operat-o pe sotia ambasadorului Olandei, a postat joi, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu Cristina van Bonzel si mai multi medici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care poarta tricouri cu mesajul "Medicii vor Romania in Schengen", relateaza Mediafax.

Medicul Catalin Cirstoiu, Cristina van Bonzel si medici de la Spitalul Universitar de Urgenta BucurestiFoto: Facebook - Catalin Cirstoiu

"Impreuna cu pacienta noastra, doamna Cristina Van Bonzel Gomez, sustinand o cauza de interes", a scris Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul este postat impreuna cu o fotografie in care apar sotia ambasadorului Olandei si sase medici, printre care si Catalin Cirstoiu. Medicii poarta tricouri albe pe care scrie, cu rosu, mesajul "Medicii vor Romania in Schengen".

Sotia ambasadorului Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a fost operata, marti, la Spitalul Universitar de Urgenta, de catre medicul Catalin Cirstoiu.

"Cristina a suferit azi o operatie ortopedica. Multumim frumos profesorului doctor Cirstoiu si tuturor asistentelor", a scris ambasadorul Olandei, in mesajul postat pe Facebook, insotit de fotografii.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca sotia ambasadorului Olandei a fost programata in urma cu o luna pentru interventia chirurgicala la picior, a fost operata marti, o zi mai tarziu fiind externata.

Sotia ambasadorului Olandei este o pacienta mai veche a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind operata si anul trecut, pentru o alta suferinta, au precizat sursele citate.

Premierul Victor Ponta a ales sa se opereze la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, dupa ce s-a accidentat la genunchiul stang, in urma unui meci de baschet. Ponta avea o ruptura veche de ligament incrucisat anterior, ceea ce a determinat o ruptura de menisc intern si leziuni foarte mari de cartilaj, fiind supus luni interventiei chirurgicale.

Marti dimineata, Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care afirma ca operatia facuta in Turcia a fost mult mai complicata decat se anticipa si ca este convins ca, pana in luna decembrie, va putea face sport din nou, sustinand ca are totala incredere in medicii romani, dar in tara era imposibil sa aiba liniste si odihna.

Mai multe tari, printre care Olanda, Franta, Finlanda, s-au opus in ultimii ani intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Membra a Uniunii Europene din 2007, Romania asteapta sa adere la Schengen din 2011.