Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, s-a prezentat, joi dimineata, la Sectia 14 Politie din Capitala, pentru a-i fi adus la cunostinta programul dupa care trebuie sa se prezinte la sectie in cadrul controlului judiciar dispus miercuri in cazul sau, informeaza Mediafax.

Dragos Basescu a mers la sectie insotit de avocatul sau si a plecat dupa ce a fost informat in privinta conditiilor controlului judiciar.

Nepotul fostului presedinte Traian Basescu, Dragos Basescu, va fi cercetat sub control judiciar pe cautiune, in dosarul in care este suspectat ca i-a cerut un milion de euro omului de afaceri Sandu Staicu, promitand ca intervine la DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului acestuia.

Avocatul lui Dragos Basescu, Cristian Ene, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul DNA ca nepotul lui Traian Basescu este suspectat de "posibile fapte de trafic de influenta".

El a adaugat ca Dragos Basescu a dat o declaratie prin care a incercat sa ii convinga pe anchetatorii DNA cu privire la nevinovatia sa. In urma declaratiilor date, anchetatorii au decis ca el sa fie cercetat sub control judiciar pe cautiune.

Avocatul a mentionat ca suma pe care Dragos Basescu trebuie sa o plateasca statului este de 10.000 de lei si ca acesta urmeaza in continuare sa se prezinte in fata anchetatorilor ori de cate ori va fi chemat.

Dragos Basescu nu a dorit sa faca nicio declaratie. Nepotul fostului presedinte Traian Basescu, Dragos Basescu, a fost adus miercuri la DNA.

Conform sursei citate, Dragos Basescu va fi cercetat sub controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile incepand de miercuri, el fiind acuzat de trafic de influenta.

In acelasi dosar este urmarit penal si omul de afaceri Ciprian Nistor - condamnat definitiv in alt dosar al DNA -, el fiind cercetat pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu, fratele fostului sef al statului, a fost adus miercuri dimineata cu mandat la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurori.