Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confrunta cu probleme tehnice la nivel global in procesarea pasapoartelor si vizelor, indiferent de tara, categorie de viza sau pasaport, astfel ca Sectia Consulara a Ambasadei SUA nu poate tipari vizele aprobate dupa 8 iunie, informeaza Mediafax.

"Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confrunta in prezent cu probleme tehnice la nivel global in procesarea pasapoartelor si vizelor, indiferent de tara, categorie de viza sau pasaport. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create si va asiguram ca se lucreaza asiduu la restabilirea functionalitatii intregului sistem", se arata intr-un anunt postat, marti, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Sectia Consulara precizeaza ca, la momentul actual, nu poate tipari vize (de imigrare si temporare) aprobate dupa data de 8 iunie 2015.

"Suplimentar, Ambasadele si Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate dupa data de 9 iunie 2015", se mai arata in anunt.

"Persoanele care au interviuri programate in perioada 14-20 iunie 2015 trebuie sa efectueze o reporgramare, daca au completat formularul DS-160 dupa data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmand instructiunile de pe acest site. Solicitantii de viza care au completat formularul DS-160 inainte de 9 iunie 2015 pot sustine interviul deja programat", precizeaza Sectia Consulara a Ambasadei SUA.