Miercuri, vremea va fi in general instabila si racoroasa in majoritatea regiunilor, informeaza Mediafax. Cerul va avea innorari temporare si, indeosebi in cursul zilei, vor fi ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, in sud si est, local in centru si pe arii restranse in restul teritoriului. Cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp si vor mai fi conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice si la munte, trecator in vest, iar de scurta durata si in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in nordul Moldovei si 28 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre 8 grade in depresiuni si 19 grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila, iar temperatura aerului va continua sa scada usor. Cerul va avea innorari temporare si in cursul zilei vor cadea averse, insotite de fenomene electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura maxima va fi de 25...26 de grade, iar cea minima de 14...15 grade.

Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei exceptand sud-vestul tarii, unde vor fi mai scazute. Vor fi innorari si local va ploua in regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zonele montane aferente. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi izolate.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei in estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21...22 de grade in estul Transilvaniei, sudul Banatului si vestul Olteniei si 27 de grade in sud-estul tarii, iar cele minime se vor situa intre 5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 19 grade pe litoral.