Viorel Maftei, un fost judecator de la Pascani, aflat la pensie, a fost retinut sambata seara, dupa audieri care au durat cateva ore la sediul DIICOT Iasi, in timp ce judecatorul de la Curtea de Apel Iasi, Dan Anton, a fost lasat sa plece acasa dupa ce a fost audiat de procurori, informeaza Agerpres.

In urma audierilor, fostul magistrat de la Judecatoria Pascani, Viorel Maftei, a fost retinut pentru 24 de ore, acesta avand catuse la maini in momentul in care a parasit imobilul. El urmeaza sa fie dus in fata judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva. Magistratii urmeaza sa decida daca elibereaza mandat de arestare preventiva si pe numele unuia dintre membrii clanului Nunuca.

In acelasi dosar, sambata, a fost audiat si judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, suspectat de procurorii DIICOT ca ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei si produse alimentare (curcan si vin) pentru admiterea unei contestatii in anulare fata de doi condamnati definitiv din familia Nunuca.

Tot in cursul zilei de sambata, la DIICOT Iasi, au fost audiati, ca martori, mai multi avocati, printre care si seful Baroului Iasi, Marius Striblea.

"Toti am primit aceeasi intrebare, daca avem cunostinta ca acea familie sa fi intervenit pe langa judecator. Eu nu am cunostinta de asa ceva. Cred ca in total au fost vreo 10 avocati. Am inteles ca ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit", a spus Marius Striblea, intr-o interventie telefonica la Antena 3.