Barbatul care a incercat sa sape o groapa la mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, judetul Hunedoara, a sustinut sambata ca a recurs la acest gest pentru ca asa i-ar fi cerut chiar cel inhumat acolo, informeaza Agerpres.

"Sfantul (Arsenie Boca - n.red.) mi-o poruncit", a spus barbatul, in momentul in care a fost scos din sediul Politiei Hateg si a fost intrebat de jurnalisti de ce a sapat groapa la mormantul parintelui Arsenie Boca.

El a cerut apoi Patriarhului Daniel sa convoace Sfantul Sinod pentru a-l canoniza pe parintele Arsenie Boca.

Barbatul de 45 de ani este din judetul Maramures si risca o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. El a sapat in noaptea de vineri spre sambata o groapa adanca de o jumatate de metru la mormantul parintelui Arsenie Boca, fapta fiind observata de personalul manastirii, care a anuntat imediat Politia.

Surse apropiate anchetei au mentionat ca suspectul ar fi declarat ca a sapat groapa pentru a demonstra ca trupul parintelui Arsenie Boca nu a putrezit si ca astfel se indeplineste una dintre conditiile necesare pentru ca acesta sa poata fi canonizat.

Barbatul se afla de miercuri in zona Manastirii Prislop, unde si-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la treburile gospodaresti de acolo.

In cauza s-a intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de profanare de morminte.