Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri dupa-amiaza, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, relateaza site-ul de stiri Azertag.az. La coborarea din avion pe Aeroportul international "Heidar Aliev" din apropiere de Baku, Ponta a fost intampinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe si de reprezentanti ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

In imaginile transmise de la ceremonie, Ponta poate fi vazut in spatele presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Dintre toti liderii politici europeni, la festivitatile din Azerbaidjan s-au afisat numai presedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukasenko, presedintele Belarusului, si Recep Erdogan, presedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia, cu exceptia Printului Albert de Monaco, informeaza Adevarul.

Contactat de reporterii Digi24, purtatorul de cuvant al premierului a confirmat ca Victor Ponta se afla in capitala azera. Potrivit agendei premierului, Victor Ponta era asteptat la Budapesta, la o intalnire a socialistilor europeni.

Reamintim ca, in februarie anul trecut, o fotografie care il infatisa pe Victor Ponta la dineul oferit de Vladimir Putin cu ocazia deschiderii JO Soci 2014, alaturi de "lideri importanti de stat si de guvern", a fost stearsa de pe pagina de Facebook a premierului.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku s-a desfasurat vineri seara in capitala Azerbaidjanului. Echipa olimpica a Romaniei va avea in componenta 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, la Jocurile Europene de le Baku, programate in perioada 12-28 iunie, acestia urmand sa participe la 22 de sporturi si discipline sportive.