VIneri dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza 10 perchezitii, in Bucuresti, la persoane banuite ca ar fi obtinut 2.000.000 de lei prin punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent si spalare de bani, informeaza IGPR.

La data de 12 iunie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice - Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) efectueaza 10 perchezitii la persoane banuite de spalare de bani proveniti din savarsirea de infractiuni de punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor.

Activitatile se desfasoara in Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sediile si punctele de lucru a doua societati comerciale care desfasoara activitati in domeniul comunicatiilor electronice, precum si la locuintele persoanelor banuite.

De asemenea, sunt efectuate perchezitii informatice si sunt puse in executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor in cauza.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009-2014, persoanele banuite ar fi pus la dispozitia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a doua site-uri de tip torrent, opere protejate.

Din activitatile ilegale acestia ar fi obtinut, pana in prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spalare a banilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciului Roman de Informatii. La activitati participa si politisti de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.