MCV are niste "indicatori clari" si cand acestia vor fi realizati Mecanismul de Cooperare si Verificare nu va mai fi necesar pentru Romania, a declarat, joi, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, precizand ca pana acum nu s-a ajuns la aceasta situatie, potrivit Mediafax.

Intrebat cum se vad problemele din Romania in Marea Britanie, Paul Brummell a afirmat ca Londra sustine importanta luptei anticoruptie.

"Cred ca noi sustinem importanta luptei impotriva coruptiei in Romania. Cand Romania a intrat in UE, in 2007, a fost clar ca nivelul coruptiei a fost prea inalt si de aceea a aparut MCV. Sunt fericit ca MCV a inregistrat multe succese, institutiile anticoruptie au facut ceva foarte bun, cred ca e ceva foarte pozitiv pentru Romania si Europa", a declarat ambasadorul, la receptia organizata de Ambasada Marii Britanii la receptia organizata de ziua Reginei Elisabeta a II-a.

Diplomatul a reamintit, totodata, ca nu comenteaza cazuri individuale.

La receptia organizata la Arenele BNR isi anuntase prezenta si premierul Victor Ponta, dar acesta nu a mai aparut. Au fost prezenti, in schimb, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, europarlamentarul Monica Macovei, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, consilierul prezidential Laurentiu Stefan, fostul premier Petre Roman, precum si ambasadori si parlamentari. Totodata, au fost invitati mai multi romani de succes din Marea Britanie. In cadrul receptiei a fost prezentata si o expozitie de fotografii cu romani de succes din Marea Britanie. daca MCV va fi ridicat, Brummells a precizat ca deocamdata nu s-au realizat indicatorii ceruti de Mecanism.

"Cred ca depinde de ce se intampla aici in Romania, sunt indicatori clari (in MCV) si, daca acesti indicatori sunt realizati inseamna ca MCV nu o sa mai fie necesar. Dar nu am ajuns la aceasta situatie pana acum", a afirmat Paul Brummell, adaugand ca au fost facute progrese.

Referitor la relatiile comerciale, ambasadorul a apreciat ca nivelul schimburilor comerciale este bun, de peste trei miliarde de euro, dar a spus ca "atractiille" Romaniei nu sunt suficient cunoscute in Marea Britanie.

"E important ca Romania sa lupte in continuare impotriva coruptiei si sa creeze o platforma pentru investitii mai transparenta si mai clara. Cred ca perspectivele pentru Romania sunt foarte bune", a mai spus ambasadorul britanic.