Politia Romana efectueaza miercuri dimineata 37 de perchezitii, in Bucuresti si in 10 judete, la persoane banuite ca ar fi introdus ilegal in tara arme si munitii letale si neletale. Sunt efectuate si controale privind respectarea legislatiei privind armele si munitiile.

Miercuri, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii efecteaza 37 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in judetele Arges, Bacau, Braila, Brasov, Constanta, Dambovita, Galati, Ialomta, Olt si Teleorman, la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Din cercetari a reiesit ca persoanele in cauza ar fi introdus ilegal in Romania arme si munitii letale si neletale, provenite din diferite tari ale Uniunii Europene, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.

De asemenea, politistii efectueaza 25 de controale privind respectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, in judetele Arad, Bacau, Braila, Prahova, Giurgiu, Mehedinti si Vrancea.