Fostul presedinte Traian Basescu sustine, intr-o scrisoare adresata Secretariatului General al Guvernului, ca imobilul din strada Gogol nr. 2, resedinta repartizata anul acesta de Executiv drept resedinta de protocol pentru fostul presedinte, nu respecta normele pentru un fost sef de stat. In documentul obtinut de Agerpres, Basescu afirma ca, desi s-au depus eforturi de imbunatatire a calitatii imobilului, acesta nu dispune de spatiul necesar functionarii unui cabinet de lucru, nici de un salon de primire pentru vizitatori, nu are garaj si nu asigura protectia lui si a familiei sale.

Traian BasescuFoto: Facebook/ Traian Basescu

"Imobilul nu asigura protectia locatarilor, adica nici protectia fizica si nici intimitatea mea si a familiei mele nici in interiorul imobilului si nici in curte, urmare a faptului ca pe toata latura de sud-vest a curtii si a locuintei se afla construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu usurinta a persoanelor care locuiesc in imobilul si in curtea imobilului din strada Gogol, nr. 2, dar si a persoanelor care viziteaza acest imobil", se arata in scrisoarea lui Basescu catre SGG din 5 iunie a.c.

Fostul sef al statului mai afirma ca responsabili pentru "eventualele incidente" sunt cei care au semnat hotararea de guvern prin care i s-a alocat locuinta de protocol din strada Gogol.

"Va atentionez ca, din acest punct de vedere, intreaga responsabilitate pentru eventualele evenimente sau incidente ce ar putea sa apara in timp (violarea intimitatii, intrarea prin efractie in curte sau in locuinta, afectarea sigurantei mele si a familiei mele, etc) vor fi in responsabilitatea RAAPPS si a Guvernului Romaniei prin domnii Victor Viorel Ponta, Ion Moraru si Darius Bogdan Valcov, in calitate de semnatari ai HG nr. 60 din 2015", sustine Basescu.

El indica in scrisoare si o serie de solutii pentru rezolvarea neajunsurilor pe care le sesizeaza.

"Consider ca repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru si a salonului de primire, asigurarea pe moment a doua spatii de parcare intr-un garaj al RAAPPS, aflat in apropierea imobilului din strada Gogol, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie construit unu garaj pentru doua masini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2", propune Basescu.

In acelasi document, fostul presedinte da asigurari ca, imediat ce "ultimele lucrari vor fi incheiate in curte si la acoperis, iar portile de acces vor fi montate si vor fi functiona", va semna procesul verbal de predare-primire a imobilului din strada Gogol, "dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12".

"Am rugamintea sa aveti in vedere ca, din motive obiective, spatiile de depozitare care nu fac obiectul contractului si unde sunt depozitate obiecte casnice vor fi eliberate pana la data de 30 iunie a.c.", anunta Basescu.