Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti ar putea da luni sentinta definitiva in dosarul RAFO-CAROM, in care omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat de instanta de fond la 11 ani si patru luni inchisoare, iar Marian Iancu a primit 13 ani si opt luni de detentie, informeaza Agerpres.

Ovidiu TenderFoto: AGERPRES

La ultimul termen al procesului, desfasurat joia trecuta, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.

De cealalta parte, avocatii au cerut fie achitarea inculpatilor, fie trimiterea dosarului spre rejudecare. In opinia lor, faptele pentru infractiunea de inselaciune s-au prescris pe 20 mai, iar, daca Ovidiu Tender va fi condamnat, pedeapsa in cazul acestuia ar trebui injumatatita, deoarece el a facut un denunt la DNA impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Tot atunci, avocatii au facut noi cereri de recuzare a completului format din judecatorii Mihai Mihalcea si Georgiana Tudor, in incercarea de a amana dezbaterile in acest dosar, in conditiile in care pe 9 iunie se prescriu faptele pentru una dintre infractiunile retinute in seama inculpatilor - cea de inselaciune.

In decembrie 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe omul de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani si patru luni inchisoare, iar Marian Iancu a primit 13 ani si opt luni de detentie in dosarul RAFO-CAROM.

In aceeasi cauza, au fost condamnati Toader Gaureanu si Marin Badea la cate 6 ani si 8 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani si 8 luni inchisoare, Bogdan Salajan, la 5 ani inchisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani inchisoare. Decizia a fost atacata cu apel.