Dupa ce Victor Ponta, pus vineri sub urmarire penala de DNA, a declarat ca nu a fost niciodata asociat in Cabinetul din care facea parte Dan Sova, in spatiul public au inceput sa apara posibile dovezi care sa il contrazica. Pe contul de Facebook al partidului Monicai Macovei M10 a fost postata duminica o fotografie a declaratiei de interese depuse de Victor Ponta la Camera Deputatilor in noiembrie 2007, in care actualul premier, la acea data deputat, declara ca este "Senior partner 'Sova si Asociatii' - SC Avocati". "Mai ramane ca maine Ponta sa ne spuna ca nu stie cine este Sova", mai scrie M10. La randul sau, jurnalistul Catalin Prisacariu remarca pe blogul sau ca Dan Sova spunea public, printr-un comunicat de presa, in septembrie 2007, ca firma sa de avocatura "si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior".

Declaratie de interese Victor PontaFoto: Facebook / M10

In cadrul unei conferinte de presa sustinute duminica, dupa intalnirea cu liderii de coalitie, Victor Ponta a declarat, printre altele: "nu am fost niciodata asociat in Cabinetul din care facea parte domnul Sova, nu ca ar fi fost un lucru rau."

M10 ii-a cerut duminica Ponta sa isi dea demisia din functia de premier, sustinand ca "minciunile tale sunt toxice pentru romani".

Formatiunea Monicai Macovei a gasit pe site-ul Camerei Deputatilor un document oficial, semnat de actualul premier, care arata legatura cu biroul de avocatura a lui Dan Sova.

documente

Declaratie de interese 2007 Victor Ponta

(7 Iun 2015) PDF, 362KB

"Victor Ponta a scris, sub semnatura, in Declaratia de Interese din 19.11.2007, inregistrata la Camera Deputatilor cu nr. 51/480/D, ca este Senior partner la 'Sova si Asociatii'", arata M10, adaugand ca "Victor Ponta a declarat astazi ca nu a fost 'niciodata' asociat in cabinetul lui Sova."

"Mai ramane ca maine Ponta sa ne spuna ca nu stie cine este Sova", mai scrie M10 pe Facebook.

Declaratia de interese in discutie poate fi gasita pe site-ul Camerei Deputatilor. Tot acolo se gasesc si alte trei declaratii de interese, din 20.02.2008, 12.06.2008 si 15.12.2008, in care aceeasi mentiune - "Senior partner 'Sova si Asociatii' - SC Avocati" - Ponta precizand ca este vorba despre un "parteneriat privind colaborare si asistenta in cauze penale".

O alta dovada a relatiei dintre cei doi politicieni si colegi de partid a fost prezentata de jurnalistul Catalin Prisacariu care a remarcat ca Dan Sova spunea public, printr-un comunicat de presa, in septembrie 2007, ca firma sa de avocatura "si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior".

Victor Ponta - partener la Sova si asociatii (advocate.ro)

Victor Ponta - partener la Sova si asociatii (advocate.ro)

Foto: prisacariu.ro

"Casa de avocatura Sova si Asociatii si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior. Astfel, echipa de parteneri a firmei Sova si Asociatii ajunge la sapte membri, dintre care patru parteneri seniori (Victor Ponta, alaturi de Dan Sova, Roxana Eftimie si Radu Cernov)

PUBLICITATE

Dan Sova, Managing Partner, precizeaza ca alaturarea avocatului Victor Ponta echipei Sova si Asociatii va contribui la dezvoltarea si specializarea firmei, precum si la consolidarea imaginii profesionale si publice", se arata in comunicatul transmis la acea vreme de Sova si Asociatii.

Masina primita de Victor Ponta de la Sova si Asociatii

Masina primita de Victor Ponta de la Sova si Asociatii

Foto: Captura declaratie de avere Victor Ponta

UPDATE (luni, 8 iunie 2015) Victor Ponta a scris in declaratia sa de avere din 5 ianuarie 2009, cand ocupa functia de Ministru la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, ca a primit spre utilizare de la Cabinetul de avocati ‘Sova si Asociatii’ un autoturism Mitsubischi Evolution, scrie jurnalistul Adrian Vasilache, pe blogul sau. Masina a fost primita prin contract de sponzorizare si este mentionata la capitolul: ‘cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subventionate fata de valoarea de piata’.

Informatia, prezentata sub semnatura chiar de Victor Ponta, intareste ceea ce sustin procurorii DNA, care au declansat urmarirea penala impotriva premierului, printre acuzatii fiind trei infractiuni de conflict de interese.