Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, sambata, la Blaj, pentru a participa la Bosch Innovation Day, eveniment organizat de concernul german Bosch Rexroth, seful statului fiind intampinat cu aplauze si scandari favorabile de catre cele aproximativ 500 de persoane prezente la eveniment.

La ora transmiterii acestei stiri, presedintele participa la evenimentul organizat intr-una din halele fabricii Bosch, situata in zona industriala de la marginea orasului Blaj, urmand sa aiba intalniri cu reprezentantii companiei, dar si cu cei ai administratiei locale, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate organizatorilor evenimentului, seful statului va vizita fabrica Bosch de la Blaj si va avea intrevederi cu primarul municipiului Gheorghe Valentin Rotar si cu presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel.

Concernul Bosch organizeaza, sambata, la Blaj, evenimentul Bosch Innovation Day, in cadrul caruia fabrica din localitate va putea fi vizitata si vor fi prezentate cele mai noi inovatii ale inginerilor si cercetatorilor companiei, printre care masina autonoma creata cu tehnologie Bosch.

La eveniment vor fi prezenti si reprezentanti ai managementului grupului Bosch din Romania, pentru a discuta ultimele rezultate financiare si previziunile pentru perioada urmatoare.

In paralel, compania Bosch Rexroth organizeaza, impreuna cu Primaria Blaj, Consiliul Judetean Alba si Centrul de Cultura "Augustin Bena" Alba, Festivalul "Blaj aLive".

Festivalul se desfasoara in perioada 5 - 6 iunie pe Campia Libertatii din Blaj si reuneste numerosi artisti romani si internationali, printre care interpretul de origine franceza Manu Chao care va concerta sambata.

Dupa orele pranzului, presedintele Klaus Iohannis va vizita Catedrala "Sf. Treime" a Bisericii Romane Unite cu Roma - Greco-Catolica si se va intalni cu Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma - Greco-Catolica, ce si are sediul la Blaj.