Circulatia feroviara pe magistrala Timisoara - Bucuresti a fost reluata, sambata dimineata, dupa ce mai multe vagoane ale unui tren de marfa, care au deraiat, cu o zi in urma, in dreptul municipiului Orsova, au fost repuse pe sine, informeaza Mediafax. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti a anuntat ca circulatia a revenit la normal pe calea ferata, intre Timisoara si Bucuresti, sambata dimineata, in jurul orei 5.00.

In cursul zilei de vineri, mai multe echipe de muncitori din cadrul CFR au intervenit cu o macara auto si cu doua macarale feroviare pentru a repune pe sine cele cinci vagoane deraiate cu o zi in urma, la intrarea in municipiul Orsova, unul dintre acestea fiind incarcat cu deseuri de fier.

Seful Politiei Transporturi Mehedinti, comisarul sef Pantelica Bobarsc, declara, vineri dupa-amiaza, ca incidentul de la Orsova ar avea cauze tehnice, infrastructura caii ferate fiind uzata, in timp ce reprezentanti ai Regionalei CF Timisoara au exclus sa fi existat probleme la linia ferata.

Potrivit sursei citate, dupa incident s-a format o comisie care urmeaza a stabili cauzele care au dus la producerea acestuia. Bobarsc a mentionat insa ca, personal, exclude varianta ca incidentul sa se fi produs din vina conductorului, ci din cauza caii ferate uzate, adaugand: "Doamne fereste sa fi fost persoane in vagoanele care s-au rasturnat".

Pe de alta parte, reprezentantii Regionalei CF Timisoara ajunsi vineri la Orsova exclud posibilitatea ca linia ferata sa fi avut probleme intrucat, inainte de a se produce incidentul, prin statia de la Orsova trecuse, spre Bucuresti, un tren de calatori, care s-a intalnit, de altfel, cu trenul marfar in statia de la Varciorova, din apropierea Garii Orsova.

Directorul Regionalei CF Timisoara, Alexandru Simu, a declarat ca deocamdata nu au putut fi identificate cauzele incidentului.

"Cauzele, deocamdata, nu le putem identifica, s-au facut masuratori pe teren si comisia care este abilitata sa faca investigarea va stabili si cauzele ulterior producerii acestui incident", declara Simu.

La locul incidentului s-au deplasat mai multe echpaje de pompieri pentru eliminarea pericolului izbucnirii unui incendiu, in zona respectiva alimentarea cu energie electrica fiind oprita intrucat vagoanele deraiate au rupt un stalp de inalta tensiune si firele de electricitate.

Ulterior, CFR a anuntat ca trenurile de calatori care leaga Capitala de vestul tarii si retur circula deviat, prin Filiasi - Petrosani - Simeria - Arad. Totodata, pentru trenurile locale se asigura transbordare auto intre Drobeta Turnu Severin si Valea Cernei.