Premierul Victor Ponta precizeaza ca a fost citat "telefonic" la sediul Guvernului joi dupa amiaza, la ora 16.15, si nu in urma "cu mai multe zile", cum a declarat vineri procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! ( sunt convins ca exista procesul verbal in acest sens si inregistrarea telefonica). Regret ca informatia prezentata public de dna Procuror Sef Kovesi este neadevarata!", a scris Victor Ponta, pe contul lui de Facebook, dupa declaratiile facute cu putin timp inainte de Kovesi.

Aceasta afirmase ca nu exista nicio legatura intre motiunea de cenzura depusa de PNL si chemarea primului ministru la DNA.

"Procurorii isi vad de treaba. Avem 7.000 de dosare in lucru in care sunt angrenati doar 86 de procurori. Noi nu verificam ce se intampla in spatiul public. Noi administram probele in functie de zilele si orele in care trebuie sa administram aceste probe. Citarea s-a facut in mod legal, cu mai multe zile in urma, nu are niciun fel de legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci este o coincidenta. Pur si simplu procurorii isi fac treaba", declarase Kovesi, citata de Mediafax.