Uniti Salvam organizeaza un protest la adresa despaduririlor, duminica, de la ora 17:00, la Fantana din Piata Universitatii. Evenimentul, anuntat pe Facebook, face parte dintr-o serie de actiuni desfasurate intre 5-7 iunie in cadrul Zilei Mondiale a Mediului.

Protest fata de despaduriri Foto: Uniti Salvam
  • Anuntul postat de Uniti Salvam

"Constatam cu indignare faptul ca politicienii ne-au servit promisiuni desarte promitand ca situatia despaduririlor se va rezolva, dar in acelasi timp isi continua politica agresiva de distrugere a naturii.

Ca de obicei, faptele politicienilor le contrazic vorbele. In plin scandal legat de situatia padurilor din Romania, ANRM ofera licenta de exploatare miniera pentru 94km intr-o zona acoperita in exclusivitate de paduri, pasuni si fanete. In plus, aceasta licenta a fost acordata intr-un mod total netransparent unei companii indoielnice din Canada, cu experienta redusa in minerit, dar in schimb cu datorii bancare de 213 milioane de dolari. Mai multe informatii despre proiectul minier de la Rovina: http://goo.gl/6ZCZfX

Aceasta ne demonstreaza faptul ca politicienii n-au inteles absolut nimic din protestul de pe 9 mai impotiva despaduririlor, nici din protestele masive impotriva proiectului de la Rosia Montana din 2013.

Nu ne lasam manipulati! Vrem sa vedem fapte, nu vorbe! Pe #7iunie ne vedem in strada. Pentru paduri, pentru Rovina, pentru natura si pentru a le arata ca suntem multi, informati si uniti."