Televiziunile de stiri B1, Antena 3 si Romania TV isi asuma acelasi mesaj emis de PSD in cazul lui Victor Ponta: actiunea procurorilor DNA fata de prim-ministru vine in ziua in care PNL a depus motiunea de cenzura pentru daramarea guvernului.

16.05: Antena 3, in special, preia fiecare mesaj aparut pe parcursul zilei pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta si il comenteaza favorabil in platou. De fiecare data, un invitat se simte nevoit sa isi exprime rezerva cu privire la identitatea sursei, prin comentarii de tipul "daca mesajul chiar ii apartine lui Victor Ponta..."

13.00: Jurnalistul si analistul Ion Cristoiu, la postul B1Tv, a comparat actiunea procurorilor cu mineriadele din anii 90: In 1991, premierul a fost schimbat cu minerii, acum, cu DNA-ul. Probabil si presedintele este intr-un cerc de interese politice. Miroase a lovitura de stat

13.20: Mircea Badea: Acest sistem este pus in functie de Basescu, Toti oamenii-cheie - Kovesi, Coldea - au fost pusi in functie de Basescu. Eu in locul domnului Ponta as demisiona, pentru ca lumea intelege ce este clar.

13.30: Gabriela Firea, PSD, la Antena 3: Vazand presedintele ca nu-l poate suspenda pe premier, i-a cerut demisia. De ce sa-si dea premierul demisia? Parlamentul i-a dat un mandat, tot Parlamentul poate sa-l demita. E o fortare de mana. Reactie rapida si interesata politic a presedintelui Iohannis. Nu putem considera ca este doar o coincidenta ca astazi s-a depus o motiune de cenzura de catre un partid politic care l-a ajutat pe domnul Iohannis sa ajunga poresedinte. Se incearca alte metode - aceasta iesire publica a presedintelui, declaratie la Palatul Cotroceni.

13.35: Gabriela Firea, PSD, a intervenit si la B1TV: Pe 5 iunie constatam ca presedintele se implica in activitatea politica, fortand mana premierului sa emisioneze, neavand o decizie a Parlamentului. Suntem intr-o democratie si eu si copiii nostri sau cel ptin asa credem.

13.50: Procurorul Sef al DNA, Laura Kovesi, a fost intrebata de jurnalisti daca este vreo coincidenta intre actiunea procurorilor si motiunea de cenzura a PNL, ambele declansate vineri. Kovesi a raspuns ca "nu e nicio coincidenta, procurorii isi fac treaba".

UPDATE 14:15Ion Cristoiu reia teza loviturii de stat, intr-un text publicat pe blogul sau. Sub titlul "Binomul SRI-DNA pregateste o Lovitura de stat!", Cristoiu scrie ca "puterea Binomului SRI-DNA, sprijinit de ICCJ, sta tocmai in loviturile de forta, in actiunile ostentative, in sfidarea bunului simt, in calcarea huruitoare a normelor democratice. Frica e singurul mijloc de actiune al sergentilor majori mesianici. Si pe baza acestei frici, usor de impus la un popor de mamaligari, Binomul SRI-DNA pregateste o lovitura de stat: Schimbarea Guvernului prin forta catuselor".

"In septembrie 1991, Guvernul Roman era schimbat cu ajutorul bitelor agitate de mineri. In 2015, Guvernul Ponta e schimbat cu ajutorul catuselor agitate de Binomul SRI-DNA", continua Cristoiu. Analistul sustine urmatoarele: "Ca Victor Ponta va fi chemat la DNA vineri, 5 iunie 2015, puteam fi siguri dupa momentul de joi, 4 iunie 2015, cind SRI a chemat pina pe litoral rața mecanica Klaus Iohannis, printr-un dispozitiv de teleghidare, folosit la ratele de tabla de pe lacuri pentru a fi aduse la mal, pusa sa invete pe de rost un elogiu la adresa SRI si invirtita cu cheita ca sa macane un discurs".