Premierul Victor Ponta a ajuns vineri, in jurul orei 12.30, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune.

Potrivit unor surse citate de televiziunea Digi24, Klaus Iohannis ar urma sa sustina o declaratie de presa vineri, dupa ora 13:00.

Presedintia nu a anuntat deocamdata o declaratie de presa in programul de vineri al presedintelui.

Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA. Premierul a anuntat la iesirea din sediul DNA ca este "suspect" in dosarul lui Dan Sova, dar procurorii au dat un comunicat oficial in care arata ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel".

Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei".