Joi dimineata, peste 100 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, au pus in aplicare 18 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov si au pus in executare 10 de mandate de aducere intr-un dosar privind comiterea infractiunii de contrabanda cu tigari, informeaza DGPMB.

Tigari de contrabanda capturate Foto: IGPF

In urma documentarii activitatii infractionale efectuata in perioada martie - iunie a.c., judiciaristii Sectiei 19 Politie au stabilit faptul ca, cei in cauza comercializau tigari provenite din contrabanda, in mai multe piete din sectorul 5 si in zonele adiacente acestora.

Tigarile comercializate erau aduse in tara din Republica Moldova, Ucraina si Turcia.

In urma acestei actiuni, au fost identificate 92.000 de tigarete de contrabanda, 20 de litri de alcool etilic si suma de 700 de euro, intreaga cantitate de bunuri fiind ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, au fost conduse la sediul sectiei de politie 13 persoane pentru verificari si continuarea cercetarilor.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridica la suma de aproximativ 40.000 de lei, mai noteaza sursa citata.