Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, prim-vicepresedintele Frans Timmermans va avea un schimb de opinii cu 750 de cetateni bulgari si romani in cadrul unui dialog transfrontalier cu cetatenii organizat la Ruse, la dialog participand si presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, si ministrul roman al Justitiei, Robert Cazanciuc, potrivit Mediafax.

"Nu este niciun secret faptul ca multi cetateni din statele membre nu inteleg ce se intampla la Bruxelles si au sentimentul ca parerea lor nu este luata in considerare. Dialogurile de acest fel reprezinta pentru cetateni o oportunitate deosebita de a-si exprima parerile, iar pentru noi o ocazie sa intelegem mai bine ce trebuie facut pentru ca viata lor de zi cu zi sa fie mai buna. Astept cu nerabdare sa aflu opiniile cetatenilor bulgari si romani si sa dezbatem ideile acestora pentru o mai buna functionare a Uniunii", a declarat Timmermans, citat in comunicat.

"In cadrul schimbului de opinii cu cetatenii din cele doua tari, prim-vicepresedintele CE va aborda o gama larga de subiecte in care politicile UE au un impact direct asupra vietii cetatenilor. Printre subiectele care urmeaza sa fie abordate se numara fondurile UE, Planul de investitii pentru Europa, moneda unica si mecanismul unic de supraveghere bancara, statul de drept, spatiul Schengen si integrarea romilor", potrivit sursei citate.

Cetatenii pot participa personal la dezbatere, inscriindu-se in prealabil, sau pot transmite comentarii online in timpul evenimentului pe site-ul: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/index_ro.htm.

Tot joi, Frans Timmermans se va intalni cu premierul bulgar, Boiko Borisov, cu vicepremierul si ministrul de Interne, Rumyana Bachvarova, si cu ministrul Justitiei, Hristo Ivanov.

Dupa vizita in Bulgaria, oficialul european se va afla, vineri, la Bucuresti, pentru intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei.

Prim-vicepresedintele Frans Timmermans se va intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai organismelor judiciare si ai organizatiilor care participa la discutiile privind Mecanismul de Cooperare si de Verificare (MCV).