Guvernul a decis miercuri, printr-o Hotarare, suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizarii Proiectului Tehnic si demararii executiei lucrarilor la obiectivul de investitie "Pod peste Raul Somes- Amplasament Str. Strandului". In prezent, studiul de fezabilitate pentru acest pod a fost elaborat, insa Municipiul Satu Mare nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea investitiei. Acesta este motivul pentru care banii vor fi luati din fondul de rezerva bugetara.

Suma alocata bugetului local al Municipiului Satu Mare se face prin majorarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2015, arata Guvernul.

Potrivit acestuia, construirea unui nou pod rutier peste raul Somes va conduce la preluarea traficului de pe drumul european E81, la reducerea timpului parcurs al autovehiculelor si va contribui la reducerea poluarii in zona, prin reducerea blocajelor in trafic.