Printul Charles a declarat, marti, la Viscri, in judetul Brasov, ca a ales sa-si lanseze o fundatie in Romania pentru ca iubeste aceasta tara si pentru ca a avut o stra-stra-strabunica din Transilvania, adaugand ca spera sa contribuie "macar putin" la crearea de locuri de munca in zona.

Printul CharlesFoto: Agerpres

Mostenitorul coroanei britanice le-a spus jurnalistilor, marti, la lansarea Fundatiei Printul de Wales de la Viscri ca este foarte incantat ca va putea ajuta comunitatea din aceasta zona, relateaza Mediafax.

"Sunt foarte bucuros, pentru ca dupa toti acesti ani m-am gandit ca ar fi bine sa am propria mea fundatie aici. Asadar, sunt foarte incantat ca o vom lansa astazi, aici in Viscri, si sper sa putem folosi aceasta locatie pentru educarea si dezvoltarea celor de aici si sper sa contribuim macar putin sa ajutam la crearea de locuri de munca", a spus Printul Charles.

Intrebat de ce a ales Romania, Printul Charles a spus ca a avut "toate motivele".

"Pentru ca iubesc Romania! Si cred ca ati uitat ca am o stra-stra-strabunica din Transilvania, deci am toate motivele", a spus el.

De la Viscri, Printul Charles va pleca spre Miclosoara, judetul Covasna.

Printul Charles are, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei sale din Romania.

Potrivit unui comunicat al Fundatiei Printul de Wales Romania, o buna parte a activitatilor noii fundatii vor avea loc la Viscri, proprietatea detinuta de mostenitorul coroanei britanice urmand sa fie restaurata si transformata in Centrul de Pregatire al Printului de Wales in Transilvania.

Centrul va avea o sala de conferinte unde vor putea fi gazduite pana la 70 de persoane, o cafenea si posibilitati de cazare "ce vor veni in sprijinul comunitatilor locale si a miilor de vizitatori ce ajung in satul Viscri in fiecare an".

Pe langa casa din Viscri, Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie mai detine o proprietate in Valea Zalanului, in judetul Covasna.

Printul Charles se afla in aceste zile in Romania, iar duminica s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis. Dupa intrevedere, mostenitorul coroanei britanice a plecat spre satul Valea Zalanului, din judetul Covasna.

Luni, mostenitorul coroanei britanice a jurizat un concurs de cosit in Valea Zalanului, schimband cateva cuvinte cu localnicii, care, la sfarsit, i-au cantat acestuia muzica populara specifica zonei Covasna.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.