Tururi ghidate in spatiile din Camera Deputatilor, demonstratii ale angajatilor Ministerului Afacerilor Interne, evenimente dedicate celor mici, in parcuri si muzee sunt cateva dintre evenimentele care le sunt dedicate copiilor, luni, de Ziua Internationala a Copilului, scrie Agerpres.

  • Camera Deputatilor isi deschide portile luni, incepand cu ora 10,00, pentru copiii care vor dori sa viziteze institutia. Accesul se va face pe la intrarea dinspre Piata Constitutiei (C1).

Pe parcursul vizitei, copiii si insotitorii lor vor putea vedea salile care intra, de obicei, in circuitul turistic - "Al. I. Cuza", "Galeria de onoare", "Nicolae Iorga", "Nicolae Balcescu", precum si sala in care se desfasoara sedintele de plen

  • Ministerul Afacerilor Interne organizeaza luni 'Ziua Portilor Deschise pentru Copii'.

Intre orele 8,00 si 13,00, copiii vor avea ocazia sa viziteze standurile expozitionale ale Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei, Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale, precum si cele ale altor structuri din MAI.

Pentru toti cei prezenti, in parcarea din fata ministerului, vor avea loc exercitii la inaltime efectuate de jandarmi, exercitii demonstrative ale sportivilor de la C. S. Dinamo Bucuresti, un grup de copii, sub instructajul unor politisti de frontiera, va prezenta un set de tehnici de autoaparare, iar un paramedic SMURD le va arata celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.

Cei prezenti vor putea vedea tehnica de interventie, masini si motociclete ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor, precum si elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviatie. Cei mici sunt asteptati sa afle mai multe despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic. Vizitatorii ii vor cunoaste pe motociclistii Politiei Rutiere si pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, tinerii interesati de o cariera intr-una dintre structurile MAI se vor putea intalni cu studenti ai Academiei de Politie 'Al. I. Cuza', care le vor prezenta detalii despre profesia de politist, jandarm, pompier sau arhivist. Vizitatorii vor avea posibilitatea sa vada si interiorul cladirii - salile de conferinte, cabinetul ministrului, precum si balconul central.

  •  Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov organizeaza, pe 1 iunie, 'Ziua Portilor Deschise' in cadrul evenimentului 'Pedalam pentru oameni', derulat de Comunitatea de biciclisti cu sprijinul Federatiei de Ciclism si in colaborare cu Green Revolution, Asociatia New Odyssey si Centrul de Cultura Palatele Brancovenesti.

Scopul este informarea copiilor cu privire la activitatile importante derulate la nivelul Politiei Romane pentru asigurarea unui climat de liniste publica si familiarizarea lor cu specificul si istoricul institutiei. Vor fi prezentate o autospeciala si o motocicleta din dotarea Politiei Rutiere, echipamentul, armamentul, precum si mijloacele de protectie individuala si balistica a echipei tactice de suport operational, trusele criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare si ridicarea urmelor papilare.

Activitatile se vor defasura, intre orele 12,00 si 15,00, in Parcul Nou din localitatea Mogosoaia.

  •  Vedetele Prima tv vor fi prezente de Ziua Copilului la Muzeul de Istorie Naturala 'Grigore Antipa', iar prezentatoarea tv Anca Serea va fi gazda micutilor. Cei care vor accepta invitatia Muzeului 'Antipa' si Prima tv vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colectiilor muzeului.

Micii curiosi vor afla informatii distractive despre biodiversitatea Romaniei, dar si despre fauna mondiala, originile si evolutia vietii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Muzeul este deschis intre orele 10,00 si 20,00. Ultimii vizitatori sunt admisi la ora 19,00.

  •  Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului in mod clasic si verniseaza, luni, expozitia 'Palatul Colorat', care cuprinde desene realizate de copii, ce ilustreaza Palatul Sutu, asa cum este vazut de cei mici. 
  • Copiii vor putea vizita, de asemenea, de ziua lor, Muzeul RATB. Cei mici vor avea ocazia sa cunoasca lumea veche a tramvaielor cu cai, a primelor bilete, tiparite in 1872, in mai multe limbi, a autobuzelor si troleibuzelor folosite de-a lungul anilor in Bucuresti. De asemenea, copiii vor putea vedea o bogata colectie de machete de vehicule sau vor putea deveni, pentru cateva momente, mici conducatori de autobuz, pe simulatorul din dotarea muzeului. Muzeul se afla in Complexul Sportiv RATB, de pe str. Trapezului nr. 4, sector 3, si va fi deschis intre orele 9,00 si 15,00. Intrarea este libera.
  • Cei mici vor fi beneficiarii unor campanii special create pentru 1 iunie. Luni, copiii care vor circula cu Taxiul cu Bomboane in Bucuresti vor primi cadou carti din colectia 'Tom si Jerry' a editurii Litera Mica. 
  • De 1 iunie, copiii si adolescentii cu varsta de pana la 18 ani vor putea intra gratuit la Gradina Zoologica din Bucuresti. Gradina Zoologica va fi deschisa intre orele 9,00 si 19,00. Cei mici vor putea face cunostinta cu noii 'locatari' ai Gradinii Zoologice - zebrele Grevy's si mangustele vargate. De asemenea, mascotele Gradinii Zoologice ii vor insoti pe cei mici la atelierele de lucru organizate special pentru a sarbatori Ziua Internationala a Copilului. 
  •  TAROM are o oferta speciala in saptamana dedicat copiilor. Orice copil cu varsta pana la 12 ani, insotit de un adult, care va calatori pe zborurile directe operate de compania TAROM dinspre Romania spre orice destinatie externa, va beneficia de tarif zero, urmand sa achite doar contravaloarea taxelor de aeroport pe respectiva ruta pentru biletele achizitionate in saptamana 1 - 5 iunie. Biletele vor putea fi achizitionate in saptamana 1 - 5 iunie pentru calatorii efectuate in perioada 22 iunie - 13 septembrie 2015 (data ultimului retur).